Temperaturat e larta na bëjnë egoist!

0
20

Një studim i Gazetës Europiane të Psikologjisë ka zbuluar se sa më të larta të jenë temperaturat, njerëzit priren të jenë më indiferentë ndaj të tjerëve.

Ndërsa mërkuri ngrihet, femrat dhe meshkujt bëhen më pak të shoqërueshëm dhe më pak të prirur për të ndihmuar të tjerët, zbuluan shkencëtarët. Në fakt, sa më nxehtë të jetë, aq më drastike është rënia e dëshirës për të ofruar ndihmën e tyre.

Eksperimenti zbuloi se rritja prej 5 gradë e temperaturave na bën që të jemi 50% më pak të gatshëm për të ofruar ndihmë.

Lini komentin tuaj

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu