Në këtë ditë, më 18 shtator, Kolombi arriti në Kosta Rika

0
22
Loading...

1502-Marinari spanjoll me prejardhje italiane Christopher Columbus arriti në Kosta Rika në udhëtimin e tij të katërt dhe të fundit në Botën e Re.

1819-Ka lindur fizikani francez Leon Fuko (Foucault), i cili me një gjetje personale provoi rotacionin e Tokës. Ai realizoi xhiroskopin, përsosi teleskopin dhe zbuloi rrymën e shndrrimit në mes të masave metalike (Rrymat e Fukos).

1822-Egjiptianologu francez Jean Francois Champollion deshifroi alfabetin egjiptian (hieroglif). (b.an)

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here