Mungesa e këtyre vitaminave rrezikon shëndetin tuaj

0
97
Loading...

Mungesat e vitaminave janë serioze. Ato mund të zhvillohen ngadalë përgjatë viteve dhe nëse trupi juaj nuk merr vitaminat e nevojshme mund të shkaktohen probleme serioze shëndetësore.

Këtu përfshihet paraqitja e anemisë, gjendje e cila krijohet kur trupi juaj nuk merr vitamina të mjaftueshme, për të prodhuar sasitë e nevojshme të rruazave të kuqe të gjakut.

Këto janë esenciale për bartjen e oksigjenit nga mushkëritë në pjesët tjera të trupit.

Mungesa e vitaminave si pasojë e dietave është e rrezikshme për trupin tuaj, pasi ai nuk do të jetë në gjendje të absorbojë nutricitet nga ushqimi.

Simptomat e zakonshme përfshijnë frymëmarrje të shkurtra dhe rrahje të parregullta të zemrës.

Po ashtu, ajo mund të shkaktojë humbje peshe, dobësim muskujsh, ndryshime në personalitet, konfuzion mental ose harresë.

Këta janë tre vitaminat kryesore që mund t’ju mungojnë, sipas Klinikës Mayo.
Vitamina B9
Vitamina B12
Vitamina C

a.ç

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here