Lumturia është 7 orë e 6 minuta gjumë

0
21

Njerëzit janë me të vërtet të lumtur kur bëjnë shtatë orë e gjashtë minuta gjumë.

Kështu është thënë në një studim të ri, të realizuar me 2,000 persona.

Tashmë e dimë që është një lidhje e fortë në mes të gjumit dhe lumturisë, megjithatë siç duket edhe minutat janë të rëndësishme.

Personat që kanë bërë më pak gjumë se 6 orë e 48 minuta nuk ishin të lumtur dhe gjatë tërë kohës janë të brengosur.

Shtatë orë është minimum i orëve të gjumit të rekomanduara për persona të rritur, por siç duhet të shtyjmë alarmin edhe për gjashtë minuta është gjë e mirë.

Ky studim gjithashtu tregoi se gratë kanë probleme më së shumti për të bërë një gjumë të rehatshëm.

Lini komentin tuaj

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu