Kush nuk guxon të konsumojë hudhër?

0
22

Hudhra është erëza më e njohur për ushqime. Njerëzit e përdorin edhe për shërim të shumë problemeve shëndetësore. Por, janë disa persona që nuk duhet ta konsumojnë.

PERSONAT QË VUAJNË NGA DIARREJA QË NUK SHKAKTOHET NGA BAKTERET

Këta persona nëse konsumojnë hudhrën e papërpunuar mund të shkaktojë hiperemia e mukozës në zorrë dhe kështu e përkeqëson gjendjen. Nëse vuani nga diarreja, duhet pasur kujdes me konsumimin e hudhrës.

PERSONAT ME SËMUNDJE TË SYVE

Personat që kanë ndonjë sëmundje të syve nuk do duhet ta konsumojnë hudhrën, sidomos ata me gjendjet të rëndë shëndetësore. Mjekët popullorë kinezë konsiderojnë se përdorimi i tepërt i hudhrës, për një periudhë të gjatë kohore, mund të dëmtojë sytë dhe mëlçinë. Duke shkaktuar edhe ushtimë në vesh dhe humbje të kujtesës.

PERSONAT QË DO TË KENË NDËRHYRJE KIRURGJIKALE

Personat që i nënshtrohen ndonjë ndërhyrje kirurgjikale nuk do të duhet të konsumojnë hudhër së paku dy javë paraprakisht, sepse mund të shkaktojë gjakderdhje.

Lini komentin tuaj

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu