Kjo është mosha kur femrat arrijnë kulmin e kënaqësisë seksuale

0
21

Kur është në pyetje kulmi i kënaqësisë gjatë marrëdhënieve seksuale, shumë prej jush mendojnë se përgjigja fshihet pas kohëzgjatjes së aktit, intensitetit të tij apo arritjes së orgazmës.

Na vjen keq t’ju zhgënjejmë, por kulmi i kënaqësisë gjatë seksit mund të përcaktohet edhe nga një faktor të cilin nuk e keni çuar kurrë ndërmend, sidomos femrat. Bëhet fjalë për moshën, detajin ndoshta më të nënvlerësuar gjatë marrëdhënieve intime. Një gjë është e sigurt, me kalimin e kohës fillojmë të shijojmë më shumë seksin.

Sipas një studimi të British Journal of Urology, ku morë pesë 2600 gra të moshës 20-64 vjeç, seksualisht aktive, u arrit në përfundimin se femrat arrijnë kulmin në moshën 36 vjeçare. Moshë në të cilën ato njohim më mirë anatominë e tyre, pa harruar që pjekuria ndikon pozitivisht në intensitetin e kënaqësisë. Femrat e kësaj moshe kanë më shumë besim tek vetja, dinë të menaxhojnë paralojën dhe t’i japin siguri partnerit.

Lini komentin tuaj

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu