E padëgjuar/ Ky peshk na bën të jetojmë 100 vjet

0
19

Peshku ton ka nivele të larta mërkuri sepse i përthith nga uji dhe ushqimi, kërkimet e reja kanë treguar se përpjekjet e kompanive të cilat merren me shitjen dhe konservimin e peshkut ton po pastrojnë Oqeanin Altlantik dhe pastrimi i oqeanit ndikon drejtëpërdrejtë në pastrimin e peshkut ton.

Peshku ton pritet të kthehet në një ndër ushqimet më të sigurta në botë.

Ky fakt mbështetet dhe nga shkencëtarët e Universitetit të Stony Brook të cilët kanë bërë një studim në laboratorë duke krahasuar nivelet e mërkurit tek peshku ton nga viti 2004 deri në 2012.

Rezultatet treguan se niveli i mërkurit tek peshku ton në vitin 2012 ishte më i ulët sesa tek peshku ton i kapur 2004.

Ky është një lajm i mirë dhe le të kuptohet se përpjekjet për të pastruar ujin dhe ajrin janë duke patur një ndikim pozitiv, shkruan Shije.

Megjithëse kjo nismë nuk e ndryshon fakti se peshku ton është një specie e cila është në rrallim.

Lini komentin tuaj

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu